Bagaimana Nak Jana USD Tanpa Modal? Serius Ke?


Tajuk bunyinya macam hype, tapi sebenarnya memang ada model bisnes macam ni. Dan dah ramai orang hasilkan income lebat melaluinya.

BISNES TANPA MODAL


Kali ni saya nak kongsikan dua cara berbisnes tanpa keluarkan modal beli stok seperti yang telah dikongsikan oleh dua orang Otai ni iaitu Tuan Rashvin (Top Affiliate JVZOO) dan Tuan Nazrin Amin (Pakar eCommerce).


Bisnes tanpa modal, tanpa pegang stok, tanpa buka kedai, untung atas angin. Bunyi macam biasa-biasa je kan. Tapi yang bestnya adalah bagaimana nak jana income dengan memanipulasikan kejatuhan nilai RM vs USD…


Fakta: USD 1 = RM 4.50 (pada masa artikel ini ditulis)


“Bagaimanakah perasaan anda jika wang USD asyik masuk ke dalam akaun bank anda?”

  

Bisnes Dropship dan Bisnes Affiliate


Dropship dan Affiliate ni dalam bahasa mudahnya adalah kita jana income secara agen. Setiap jualan terhasil, ada lah komisyen untuk kita. Nak jual barang kat Malaysia pun susah, inikan pulak nak bisnes USD… Bunyi macam susah je kan. Saya pun pikir macam tu dulu.


Tapi lepas saya ikut satu panduan ni, tak lah susah mana pun. Panduan WOOXPRESS Formula USD eCommerce dan Affiliate AliExpress. Just kena ada someone perjelaskan kat kita dalam bahasa dan praktikal yang mudah dan senang paham. Selama ni dok hadap bahasa ubi kentang, memang tak 100% dapatnya. Panduan ni dalam bahasa kita wei, detail pulak tu. Secara kasarnya, panduan lengkap ini merangkumi:


  • Pembinaan website menggunakan WordPress.
  • Pembinaan store WooCommerce gaya pro.
  • Teknik menjana pendapatan dalam USD sebagai dropshipper.
  • Teknik menjana pendapatan dalam USD sebagai affiliate Aliexpress.

Trending?


Memang trending sekarang ni, usahawan eCommerce ni makin ramai seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Makin ramai yang terjebak dalam ecommerce ni. Tambahan lagi sekarang ni ramai yang suka buat urusniaga jual beli secara online sahaja. Jadi, takkan nak tengok saja peluang ni lalu depan mata?


Lihat 9 sebab kenapa ramai sukakan urusniaga online:


  1. Memudahkan urusniaga.
  2. Memudahkan perbandingan harga.
  3. Ada banyakpilihan.
  4. Akan ada banyak masa.
  5. Menjimatkan tenaga.
  6. Atasi masalah parking.
  7. Tak perlu beratur.
  8. Bayaran secara online lebih pantas dan sepat.
  9. Save duit!

Panduan Ni Sesuai Untuk Siapa?


  1.  NEWBIE, orang baru yang nak belajar cara buat duit secara online.
  2.  Orang yang nak tambah pendapatan kerana kegawatan ekonomi atau tidak bekerja.
  3.  Orang yang sudah biasa membuat duit online dalam pasaran Malaysia dan mahu mencuba membuat duit USD.
  4.  Mereka yang betul-betul ingin menjana pendapatan secara pasif.
  5.  Orang yang mahu bekerja dari rumah dan tidak mahu lagi pergi kerja 9-5 seperti biasa.
  6.  Orang yang bekerja sepenuh masa tetapi mahu menjana pendapatan tambahan – melalui bisnes online ini anda hanya perlu bekerja  selama 2-3 jam seminggu sahaja!
  7.  Student yang mencari cara untuk menambah duit poket sebanyak RM1,000-RM2,000 setiap bulan tanpa mengganggu masa  belajarnya.
  8.  Orang yang sudah banyak kali kecewa kerana tidak mendapat hasil yang banyak melalui pendapatan secara online ini.

Panduan Wooxpress

wooxpress skrin2


Panduan ini baru launch di pasaran Malaysia. Ia merupakan satu panduan berbentuk video by modul, bagaimana untuk bina bisnes dan jana income USD dengan WooCommerce dan AliExpress.


Ada 6 Modul kesemuanya iaitu:

  1. MODUL WORPRESS MASTERY.
  2. MODUL WOOCOMMERCE MASTERY.
  3. TEKNIK AFFILIATE ALIEXPRESS.
  4. DROPSHIPPING ALIEXPRES.
  5. ECOMMERCE ANDROID APPS.
  6. FB ECOMMERCE.

Dan ada beberapa BONUS lagi:

  1. Support & Mastermind FB.
  2. 1500++ Hot Niches.
  3. Software VideoDrill.
  4. Software Sosial Post Manager Pro.
  5. Drag & Drop Builder.

Kesemuanya mencecah RM 3400++.


banner wooxpress2

Review Saya


Saya dah dapatkan panduan ni semasa pre-launch lebih awal. Tak sempat lagi nak khatam semua video. Tapi visual dan penyampaiannya memang jelas dan menarik. Bagi orang macam saya yang zero pasal web jualan ecommerce, panduan ni sangat-sangat membantu. Panduan ni sediakan lebih 50 video yang bakal bantu anda dari status zero ke hero. Ini pelaburan yang sangat berbaloi.


Jika anda berminat nak mendapatkan panduan ini, boleh baca lebih lanjut dan buat pesanan anda di link ini.









About the author

Dinor Sabudin

Dinor Sabudin merupakan seorang usahawan makan gaji. Berasal dari Taiping Perak. Kerja Gomen di KL. -- Meminati bahan bacaan, internet dan sukan basikal. -- Seorang penulis, pengamal copywriting dan pengiklan FB Ads. -- Realitinya: Seorang anak, suami dan bapa.