Cara Mudah Manipulasi Database Whatsapp

database whatsapp

Anda ada simpan database Whatsapp?

Salah satu media sosial yang banyak pengguna aktif dan popular digunakan dalam urusniaga online adalah aplikasi Whatsapp. Majoriti usahawan online masih menggunakan Whatsapp sebagai medium close sales yang utama berbanding ecommerce.

Oleh demikian sudah tentulah Whatsapp ini menyimpan seribu satu database sama ada database suspek, prospek mahupun pelanggan yang telah menjalankan urusniaga. Namun setakat manakah anda gunakan database yang berharga ini?


Kembangkan Database


Adakah anda sekadar gunakan database ini untuk buat follow up sahaja? Buat promosi demi promosi setiap bulan dengan mengharapkan pelanggan sedia ada membuat belian berulang, dan ada prospek yang akan terdetik hati untuk membeli?

Tahukah anda apa potensi database anda?

Kaedah pemasaran zaman ini sangat laju, manusia terdedah kepada iklan pada setiap saat di pelbagai media. Jika anda masih gunakan teknik pengiklanan kuno menggunakan platform yang terhad, anda akan hadapi kesukaran untuk mencapai reach yang tinggi.

Solusinya, anda perlu kembangkan segala database yang ada. Gunakan sebanyak channel yang boleh anda guna.


Potensi Database Whatsapp


Anda punyai aplikasi Whatsapp dan mungkin ada banyak database di situ. Namun apa yang ramai tak nampak adalah selain dari senarai nombor telefon yang dikatakan sebagai database itu.  Database yang juga berpotensi sebenarnya adalah Group Whatsapp anda!

Group whatsapp sebenarnya bukan lah hanya untuk keluarga, rakan sekolah, sahabat U dan sebagainya sahaja. Malah ia lebih daripada itu. Group wasap juga boleh dikategorikan kepada pelbagai jenis mengikut niche, interest dan hobi yang tersendiri.

Sebagai contoh orang yang minat memancing boleh join group wasap memancing. Di dalam group ni segala perbualan akan berkaitan dengan memancing. Jadi, secara tidak langsung group wasap itu sudah pun mempunyai interest yg tersendiri dan ianya berbeza dengan group FB yang lebih terbuka berbanding group wasap.

Orang boleh join group FB dengan sesuka hati tanpa berfikir minat atau tidak tetapi orang akan berfikir dan membuat keputusan yang terbaik untuk join group wasap. Nah, database anda lebih berkualiti. Dalam erti kata lain ialah TARGETED AUDIENCE & TARGETED PROSPECT.


Kembangkan Potensi Database Ini.


Database ini sebenarnya boleh dikembangkan dengan beberapa cara. Salah satu darinya adalah dengan menggunakan WHATSAPP EXTRACTOR. Seperti namanya, ia akan ekstrak nombor-nombor telefon yang ada dalam group Whatsapp tersebut. Anda boleh juga lihat panduan Whatsapp Extractor di sini.


Apakah kelebihan Whatsapp Extractor?

  • Extract semua nombor telefon ahli group wasap dgn SEKELIP MATA sahaja
  • Sekali KLIK dapat semua nombor.
  • Pantas dan efisyen
  • Database yang TARGETED
  • Database dalam format yang betul (untuk kegunaan FB Mapping Data)
  • Database boleh digunakan untuk buat CUSTOM AUDIENCE untuk FB Ads
  • CA yang targeted membuatkan LOOKALIKE AUDIENCE lebih targeted.
  • Tak perlu susah-susah untuk fikirkan ‘interests’ semasa setting FB Ads kerana database yang ada sememangnya mempunyai interest yang sama.
  • Database boleh guna untuk BLAST SMS MARKETING & WASAP MARKETING
  • Wasap marketing secara percuma tanpa keluarkan kos.

Semua ini ada ditunjukkan dalam panduan Whatsapp Extractor yang dihasilkan oleh sahabat saya Tuan Abdul Qahhar.

Anda juga akan dapat satu SOFTWARE PERCUMA untuk extract nombor daripada group wasap.

Manipulasi Database.

Dengan Whatsapp Extractor, anda bakal mendapat database yang super targeted. Ya, kerana semua orang yang join group wasap adalah kerana minat atau mahukan sesuatu. Orang tidak akan masuk group dengan saja-saja sebab masing-masing tidak mahu berada di dalam group yang sembang kosong dan memenuhkan data telefon yang membolehkan telefon jadi hang.

Contoh : Group Memancing. Hanya peminat-peminat tegar yang suka memancing sahaja yang akan join group.

Bayangkan bagaimana anda dapat memanipulasi database yang targeted ini? Tukar kepada sasaran FB Ads, gandakan dengan Lookalike Audience dan tarik ke email list!


Kepada yang berminat boleh melayari website ini untuk offer yang terbaik dari ladang.


>> http://nak.la/wasapex <<

>> http://nak.la/wasapex <<

Semoga bermanfaat…
About the author

Dinor Sabudin

Dinor Sabudin merupakan seorang usahawan makan gaji. Berasal dari Taiping Perak. Kerja Gomen di KL. -- Meminati bahan bacaan, internet dan sukan basikal. -- Seorang penulis, pengamal copywriting dan pengiklan FB Ads. -- Realitinya: Seorang anak, suami dan bapa.