All posts in "Tips"
0 Shares

PENTING KE ADA DATABASE NI?

By Dinor Sabudin / May 15, 2018

Pernah dengar tak, “database is king!” Tanya lah otai-otai bisnes, memang penting katanya. Orang yang tak buat database ni, memang tak tahu berapa bagusnya ada benda ni. Tapi, database yang legal sahaja ye! Yang kita collect secara sah! Bukan beli punya maa..

0 Shares

Buat Link WhatsApp? Senang Je…

By Dinor Sabudin / September 4, 2017

Saya Nak Tunjuk 3 Teknik Buat Link Whatsapp   Kemajuan teknologi yang laju menggila ni menguntungkan penjual dan pembeli. Urusniaga online juga jadi makin mudah, dan mampu disetkan menjadi automatik atau semi-auto. Namun di saat budaya pembeli luar negara berubah ke arah eCommerce dan automation ini, masyarakat Malaysia masih agak kebelakang. Mereka lebih suka Whatsapp!

0 Shares

Formula ‘BaDAK’ Untuk Bisnes Online Anda

By Dinor Sabudin / August 18, 2017

Nak berjaya dalam Bisnes Online? Ramai yang saya jumpa akan tanya rahsia atau formula yang saya pakai untuk bisnes online ni. Sebenarnya takde rahsia pun, saya cuma apply formula ni je (ramai otai pun guna): “BaDAK”

0 Shares

APPS CANGGIH BANTU AUTOMASIKAN BISNES ANDA DI FACEBOOK PAGE

By Dinor Sabudin / August 3, 2017

Sekarang ni zaman AUTOMATION! Trend prospek dan bisnes di Malaysia tak sama macam di negara barat, malah negara-negara lain. Di sana, prospek dah terdidik dengan membeli secara online fully automated. Tapi kita masih lagi suka PM, DM dan sebagainya. Jangan melenting, sebab nak berubah makan masa. Kita layan je lah.

Page 1 of 2