Formula ‘BaDAK’ Untuk Bisnes Online Anda

Nak berjaya dalam Bisnes Online? Ramai yang saya jumpa akan tanya rahsia atau formula yang saya pakai untuk bisnes online ni. Sebenarnya takde rahsia pun, saya cuma apply formula ni je (ramai otai pun guna):

“BaDAK”

Apa maksudnya?
.
.
Simple je,
.
.
Bagi Dulu Ambik Kemudian”.
.
.
Saya dah apply formula ni sejak 3 tahun lepas dan terbukti membuahkan hasil.
.
.
Formula ni diolah kepada beberapa step yang kalau buat konsisten, memang akan jana income lebat. Ramai otai yang guna dan sangat mudah nak bina proses Know – Like – Trust. Mungkin saya kena kecam kot kalau reveal rahsia ni.
.
.
Ok saya tunjukkan step-step yang saya buat, mungkin anda perasan kot…
.
.
1. PILIH PRODUK
Pilih satu produk yang anda nak promosikan. Tak kiralah produk sendiri, produk orang lain, dropship, affiliate dan sebagainya. Lepas pilih, pastikan anda kenal dulu produk tu terutamanya aspek Features, Advantages & Benefits.
.
.
2. KUMPUL LIST
Bina lead magnet anda. Kumpul list email mereka yang berminat dengan produk tu. Setup satu squeeze page untuk dijadikan mesin sedut email anda. Offer lah sesuatu (yang berkaitan dengan produk anda) untuk menarik minat prospek supaya meninggalkan maklumat mereka. Contoh squeeze page seperti di bawah ni.
.
.
3. FOLLOW UP
Strukturkan susunan email follow up anda. Terpulang pada anda apa konten yang nak di tulis tapi mestilah berkaitan. Saya cadangkan susun antara 5 ke 7 email (ini yang saya buat). Kenapa perlu follow up? Rata-rata prospek tak membeli terus dan follow up sangat penting.
.
.
4. TARIK TRAFIK
Kemudian anda kena tarik trafik ke squeeze page tu. Kalau takde trafik, ibarat kedai yang orang tak lalu-lalang dan singgah. Boleh gunakan  kaedah percuma atau berbayar. Cara percuma seperti promosikan di profile, group FB, whatsapp dan sebagainya. Saya suka guna yang berbayar, guna FB Ads. Fast result dan targeted!
.
.
5. MONITOR & ADJUST
Penting juga untuk anda monitor dan adjust sepanjang proses ni. Mungkin tambah value atau tambah lebih banyak email follow up untuk  bina trust terhadap anda.
.
.
KAT MANA SAYA APPLY ‘BaDAK’ TU?
.
.
Baiklah, begini cara saya apply Formula ‘BaDAK’ tu;
.
.
Bagi Dulu: Saya berikan umpan seperti ebook free, kupon, software dan sebagainya di Step 2 untuk kumpul list dulu. Pastikan ianya percuma tapi premium!
.
.
Ambik Kemudian: Educate mereka melalui email follow up dan bila sampai masanya, berikan offer menarik dalam email follow up untuk mereka membeli.
.
.
.
BOLEH KOPIPES…
.
Inilah step yang ramai otai guna (termasuklah saya) dan mereka cuma kopipes saja semua ni untuk projek-projek lain. Kalau dalam bahasa teknikalnya disebut Pemasaran Email (Email Marketing). Tak advance sangat pun, dan bukan hanya untuk otai-otai saja guna. Anda yang masih newbies pun boleh guna sebenarnya. Untuk bisnes long term anda.
.
Namun, jika anda masih baru dalam bisnes online, step-step tadi mungkin agak memeningkan sikit. Mungkin juga ianya jadi penghalang anda dan sukar nak start. Dan bila anda dah ready nak buat email marketing nanti (entah bila), mungkin dah terlambat!
.
Kebetulan sahabat saya ni ada hasilkan satu panduan yang anda boleh belajar semua ni secara shortcut! Panduan ni saya ibaratkan sebagai pakej lengkap nak buat sistem bisnes online kerana kalau betul settingnya, ia akan jadi Mesin ATM anda. KACHIIING!
.
.
Kenapa saya katakan panduan ini shortcut?
.
Anda tak perlu dah nak rujuk pada banyak sumber, attend kelas itu dan ini sebab panduan ni lengkap dan cover step by step banyak benda dalam  bisnes online ni. Memang berbaloi!
.
.
.
BONUS!
.
Ya BONUS! Kalau anda serius nak bina satu sistem bisnes online yang sebenar, saya akan bantu anda apply formula BaDAK ni dalam bisnes anda. Kalau biasanya saya caj RM4angka untuk consult sistem email klien saya, kali ni saya offer percuma untuk anda.
.
.
Cuma saya nak 10 orang saja lagi! 
 .
.
*Tawaran ni akan tamat malam ni (18 Ogos 17) tepat jam 11:59 malam.
 
 .
 .
AKSES SEKARANG!
 .
.
Jumpa masa sesi kita nanti ya,
 .
 .
 
Trainer Pemasaran FB
Cikgu Dropship
 .
PS: Ini peluang untuk anda bina satu sistem online yang lengkap. Panduan StrategiEmail ini akan ditutup malam ini. Mana lagi nak dapatkan panduan lengkap camni siap ada bonus yang bernilai RM4angka lagi!
About the author

Dinor Sabudin

Dinor Sabudin merupakan seorang usahawan makan gaji. Berasal dari Taiping Perak. Kerja Gomen di KL. -- Meminati bahan bacaan, internet dan sukan basikal. -- Seorang penulis, pengamal copywriting dan pengiklan FB Ads. -- Realitinya: Seorang anak, suami dan bapa.

1 comment
Click here to add a comment