All posts in " bisnes "
0 Shares

Formula ‘BaDAK’ Untuk Bisnes Online Anda

By Dinor Sabudin / August 18, 2017

Nak berjaya dalam Bisnes Online? Ramai yang saya jumpa akan tanya rahsia atau formula yang saya pakai untuk bisnes online ni. Sebenarnya takde rahsia pun, saya cuma apply formula ni je (ramai otai pun guna): “BaDAK”

91 Shares

Makan Gaji Atau Bisnes?

By Dinor Sabudin / May 1, 2016

Makan gaji atau bisnes? Ramai  yang ada masalah ni. Kononnya ada dalam dilema, nak memilih yang mana satu. Jika anda masih bekerja, mungkin anda juga pernah tertanya atau terlintas dalam hati nak berhenti kerja dan cuba berniaga. Cukup ramai yang berada di persimpangan dilema ni, tapi halangan yang paling utama adalah TAKUT!

0 Shares

Nak Tahu 7 Produk Hot Di INSTAGRAM?

By Dinor Sabudin / January 25, 2016

INSTAGRAM MAKIN HOTT! Instagram kian popular semenjak dua menjak ini. Dulu, Instagram sekadar untuk lepak lepak santai dan bersosial secara online. Kini. anda dah boleh beriklan, sebagai platform alternatif kepada Fesbuk. Anda juga boleh buat duit dengan instagram jika kena gaya dan produknya.Berdasarkan survey dan pemerhatian saya, sebenarnya ada 7 produk hot yang sedang trending di Instagram.

38 Shares

Tips Menangani Karenah Klien

By Dinor Sabudin / January 24, 2016

PENING LAYAN KLIEN ANDA? Seseorang usahawan itu sering menghadapi pelbagai jenis klien (bergantung pada jenis bisnes) dan setiap klien itu ada karenahnya yang tersendiri. Dan seringkali, sektor perkhidmatan lah yang paling banyak cabarannya.